Rregullat e Sigurise

Rregullat e Latitude jane per te gjithe

 • Femijet nen 110 cm duhet te jene te shoqeruar nga nje i rritur gjate gjithe qendrimit ne Latitude
 • Femijet nen 13 vjec duhet te jene te shoqeruar nga nje i rritur gjate gjithe qendrimit ne Latitude
 • Te gjithe pjesemarresit duhet te jene te pajisur me byzylykun me ngjyrat perkatese.
 • Corapet (Latitude) duhet te mbahen veshur gjate gjithe qendrimit ne ambientet e Latitude
 • Mos tentoni te kryeni aktivitete per te cilat nuk jeni te kualifikuar
 • Per arsye sigurie, grate shtatzena, individe me probleme shendetesore fizike ekzistuese ose individe me me proteze thyerjesh nuk lejohet te marrin pjese ne aktivitete.
 • Ju lutem hiqni sendet e mprehta nga xhepat. (vendosen ne dollapet ne ambient).
 • Nuk lejohet hyrja me ushqime pije ose camcakez.
 • Klienti mban pergjegjesi per sendet personale. Latitude nuk mban as nje lloj pergjegjesie per sende te humbura ose te vjedhura.  Sendet e gjetura ne ambientet e Latitude do te vendosen ne sektorin e sendeve te humbura per 30 dite pas kesaj periudhe cdo send I gjetur do te hidhet.
 • Latitude ka te drejten ti ndaloje hyrjen ose te nxjerr nga ambientet e saj cdo person qe e konsideron te papershtatshem.
 • Nuk lejohet hyrja per persona nen influencen e droges ose alkolit.

 

RREGULLAT E ZONES SE FEMIJEVE

 • Zona e femijeve eshte e dedikuar per moshat nga 18 muaj deri ne 5 vjec me staf te dedikuar per kete grupmoshe.

 

RREGULLAT E AKTIVITETEVE TE LATITUDE

 • Femijet duhet te jene mbi 110 cm dhe mbi 5 vjec per te marre pjese ne aktivitetet qe ndodhen ne sallen kryesore (jo zona e femijeve)

 

Rregullat per Kercim te Lire

 • Nga 1 person per trampoline
 • Mos shqetesoni te tjeret gjate kercimit ne asnje lloj menyre
 • Nuk lejohet loja agresive ose vrapimi
 • Mos qendroni mbi murin per kercim te lire
 • Mos u ngjisni mbi mburojat e sfungjerit me ngjyra

 

Rregullat per Topadjegesi

 • Maksimumi 8 lojtare per skuader
 • Cdo skuader fillon lojen me numer te barabarte topash
 • Lojtari skualifikohet nese goditet me top, topin qe gjuan ja kapin, ose kalon vijen e mesit
 • Mundet qe te evitosh topat duke i goditur me topin qe keni ne dore
 • Nuk lejohen gjuatjet ne koke ose sjelljet jo sportive (fair-play)
 • Mos gjuani topat me kembe
 • Nuk lejohen saltrot ne fushen e topadjegesit
 • Mos shqetesoni te tjeret gjate kercimit
 • Gjithmone bini me te dyja kembet me gjunjet e paperthyer

 

Rregullat e Basketbollit

 • Nga nje person per trampoline
 • Mos u varni tek koshi ose tabela
 • Gjithmone bini me te dyja kembet me gjunjet e paperthyer
 • Mos tentoni te hidheni tek mbrojteset ose midis trampolinash

 

Rregullat e Trampolines (Air Bag)

 • Nuk lejohen hedhjet me pikjate – jo rrezim me koke ose bark
 • Nuk lejohen dopio saltro ose saltro mbrapsht
 • Gjithmone rrezohuni me kurriz ose fundshpine
 • Mos tentoni te kryeni veprime per te cilat nuk keni experience.

 

Rregullat e Trampolines Performance

 • Kercyesit duhet te jene te pakten 125 cm te gjate
 • Zona e trampolines se performances eshte vetem per kercyes me eksperience
 • Nga 1 person per trampoline ne cdo kohe.
 • Mos tentoni te kryeni veprime per te cilat nuk keni eksperience
 • Gjithmone ndaloni kercimin me gjunjet e paperthyer
 • Mos tentoni te ndaloni kercimin mbi mbrojteset e sfungjerit pasi ka rrezik demtimi
 • Mos kerceni nga trampoline ne trampoline
 • Mos u ngjisni ose te tentoni te terhiqni peshen trupore pergjate murit te trampolines

 

Rregullat e Pistes me Pengesa

 • Duhet te mbani kepucet veshur per ngjitjen ne Pisten me Pengesa
 • Pjesemarresit duhet te jene te lidhur me litarin e sigurise gjate gjithe aktivitetit
 • Mos e prekni kapsen pas vendosjes
 • Ngjituni me kujdes dhe qetesi
 • Nuk lejohet rreshkitja e qellimshme ne Pisten me Pengesa
 • Pas perfundimit te aktivitetit paisjet i ridorezohen stafit te Latitude Tirana

 

Rregullat e Ngjitjes ne Shkemb

Te Pergjithshme

 • Duhet te instruktoheni nga stafi para se te hyni ne zonen e ngjitjes ne shkemb
 • Femijet nen 13 vjec duhet te jene nen supervizim te vazhdueshem nga nje i rritur
 • Duhet te mbani kepucet veshur per te marre pjese ne aktivitet

 

Paisjet dhe Kapeset e ngjitjes

 • Pjesemarresit duhet te pajisen me mjetet e ngjitjes dhe ngjitja fillon pasi paisjet jane inspektuar nga nje pjestar i stafit
 • Duhet te kete dy kapse te lidhura me paisjet ne cdo kohe
 • Ngjitesit duhet te kapin kapesen ngjyre floriri para se te shkepusin kapesen e zeze Kapeset e Murit
 • Pas ngjitjes kapeset e zeza duhet te kapen ne mure perpara se te lirohet kapesja ngjyre floriri
 • Pas perfundimit te aktivitet paisjet i ridorezohen stafit te Latitude Tirana

 

Ngjitja

 • Sigurohuni qe te jeni pajisur me paisjen e ngjitje/zbritje perkatese para se te filloni ngjitjen
 • Gjate ngjitjes se pare praktikoni dhe zbritjen (rreth 2 min) per tu siguruar qe ndjeheni komod me aktivitetin
 • Mos terhiqni paisjen e ngjitje/zbritje para se te jeni siguruar qe nuk ka pengesa per te zbritur
 • Mos terhiqni per poshte paisjen mbajtese
 • Sigurohuni qe nuk ka njerez poshte jush gjate zbritjes
 • Zbrisni ne menyre te kontrolluar

 

Rregullat per Zonen e Sfidave

 • Duhet te jeni te pakten 125 cm te gjate
 • Duhet te mbani kepucet veshur
 • Nga 1 person per aktivitet
 • Jepini hapesire dhe pjesemarresve te tjere per te kryer aktivitetin.
 • Mos tentoni te kryeni veprime per te cilat nuk keni eksperience